سلام
یکی از مسائلی که در این ایام به ویژه دوستانی که به تازگی درس خواندن را شروع کرده اند با آن مواجه هستند و معمولا به علت عدم آگاهی و توجه عزیزان تبدیل به یک چالش شده و انگیزه دانش آموزان را در این فرصت باقیمانده محدود می سازد برداشت غلط و تحلیل آشتباه از نتایج آزمونهای آزمایشی است. این که انتظار داشته باشید چون درس خوانده اید حتما باید نتیجه آزمون عالی باشد یا اینکه چون نتیجه مورد نظر را نگرفته اید کاملا باور اشتباهی است . معمولا بچه ها انتظار دارند چون درس خواندن به صورت جدی را آغاز کرده اند باید در همان ابتدای راه به نتیجه برسند .خب اگر قرار بود شما با یک یا دوبار درس خواندن به نتیجه برسید در خرداد بعد از اتمام امتحانات شما با یک یا دوبار خواندن درسها می توانستید رتبه ی خوبی در کنکور کسب کنید و نیازی به این همه تلاش و محدود کردن و تحمل سختی نبود . در اینجا من به برخی از معیارها و ملاک های تحلیل نتیجه آزمونها اشاره می کنم :
1.بررسی برنامه مطالعاتی :
برنامه مطالعاتی خود را بررسی کنید . چند درصد از منابع آزمون را مطالعه کرده اید و چند درصد را مطالعه نکرده اید ؟ درسهایسی را که خوانده اید قبل از آزمون مرور کرده اید ؟تست و تحلیل تست را انجام داده اید ؟ ایا در برنامه مطالعاتی با توجه به نتایج تست فرصتی را به مرور نقاط ضعف قبل از آزمون اختصاص داده بوده اید ؟
2.تطبیق نتایج آزمون با مباحث خوانده شده به صورت درس به درس :
یکی از مهم ترین کارهایی که باید انجام بدهید اینست که بررسی کنید درصد شما در هر درس چند درصد است ؟ آیا با توجه به مباحث خوانده شده به سئوالات پاسخ داده اید ؟تعداد پاسخهای غلط شما چه میزان است و ... نباید انتظار داشته باشید به سئوالاتی پاسخ دهید که مباحث مربوط به آن سئوال را نخوانده اید .پس مهم اینست مباحثی را که خوانده اید پاسخ صحیح داده اید یا خیر .
3.بررسی روش درس خواندن قبل از آزمون :
الف : در این مورد باید میزان تمرکز خود در هر بازه را بررسی کنید و ببینید آیا در هنگام مطالعه تمرکز بر روی مطالب دارید یا نه ؟
ب : آیا تست و تحلیل تستی به شکل صحیح انجام می پذیرد ؟
ج : مرور مباحث در فوصل زمانی معین به ويژه آخر هفته
د : مرور نقاط ضعف قبل از آزمون
4.بررسی مدیریت زمان در آزمون :
الف : زمان های اختصاص داده شده به هر درس در ٖآزمون مناسب است یا خیر ؟
ب : کمبود زمان در دفترچه شماره 1 اتفاق می افتد یا شماره دو ؟
- میزان پاسخهای غلط و نزده در هر درس به چه میزان است و چرا ؟ آیا با یک مرور سریع مشکل حل می شود یا نیاز به یادگیری مجدد دارد ؟
- فراموش نکنید در هر دوره مرور به صورت نسبی وضعیت شما بهبود می یابد . موفقیت امری است تدریجی و لازمه آن تلاش مستمر و توکل به خداوند متعال است .
پس یادتان باشد نباید بخاطر عدم نتیجه گیری در آزمونهای آزمایشی تحلیل و برداشت غلط از نقاط ضعف داشته نباشیم . نباید اجازه دهیم روحیه و انگیزه ما در این فرصت باقیمانده کاهش یابد . قطعا قطعا قطعا به میزان تلاشتان نتیجه خواهید گرفت اگر تلاش و انرژیتان را بر روی کاری که انجام میدهید متمرکز کنید .به مرور زمان و تدریجی نقاط ضعف را برطرف کنید و نقاط قوت خود را تثبیت کنید . ان شالله نتیجه مطلوب در آزمون سراسری منتظر شما خواهد بود . از پدر و مادر خود بخواهید که برای موفقیت و عاقبت بخیری شما دعا کنند . فراموش نکنیم که دعای آنها حتما مستجاب می شود
تعداد مشاهده
(464)
نظرات
(0)