چاپ خبر
دبیرستان پسرانه علوم و معارف اسلامی صدرای فسا دوشنبه, ۲۴ خرداد ۱۳۹۵
در دوران جمع‌بندی فقط تست بزنم؟(دانش آموزان سال چهارم معارف و انساني كليك نماييد)

صدرائیان کنکوری سلام

خداقوت، خسته نباشی دلاور، یکسال درسی به اندازه توانت تلاش کردی، شاید در برخی از مواقع به دلایل مختلف از جمله خستگی ناشی از فشار درسی میزان تلاشت کاسته شد، اما باز ناامید نشدی و با ایمان به آیه‌ی شریفه‌ی «إنّ مع العسر یسراً» راهت را ادامه دادی تا بتوانی در سال 95 خود را جزو افسران نخبه‌ی خط مقدم معرفی کنی و شک نداشته باش که در این مسیر با دعای خیر پدر و مادرت، تلاش خودت و توکل به خداوند متعال به هدفت می‌رسی. إن‌شاءا... . فقط یادت باشد که در مرحله پایانی باید گام آخر را محکم برداری که برای انجام این کار باید، باید، باید تمام توان و انرژیت را بکار بگیری و حق نداری در این مرحله ناامید و مأیوس باشی.

 

یک سئوال!!!

از امروز وارد مرحله آخر رقابت کنکور یعنی همان دوران جمع‌بندی خواهی شد. قطعاً یکی از سئوالات اصلی که تا حدودی ذهنت را مشغول به خود ساخته است، این است که در این دوران فقط باید تست بزنم؟ فقط کنکورهای سال گذشته را با روش شبیه‌سازی شده پاسخ بدهم؟ این مسئله زمانی پررنگ می‌شود که بسیاری از همکاران عزیز بنده در مؤسسات آموزشی روی تست‌زنی و شبیه‌سازی کنکور بسیار تأکید می‌ورزند و داوطلبان را به سمت کنکورهای سال قبل سوق می‌دهند.

 

اما گام آخر، جمع‌بندی و تثبیت مطالب

دوست عزیز من

تو جزو داوطلبان گروه علوم انسانی خواهی بود. با رقبای متفاوت و محتوای کتب متفاوت، این که 80 درصد وقت شما در این ایام صرف تست‌زنی شود مخصوص داوطلبان گروه ریاضی و تجربی است. با توجه به محتوای دروس علوم انسانی شما می‌بایست بیش از نیمی از وقت خود را صرف مرور مطالب نمایید. همانطور که در فصل سوم روان‌شناسی خوانده‌اید برای تقویت حافظه بلندمدت می‌بایست تعداد مرورهای خود را افزایش دهید و این نوع حافظه در کنکور سراسری نقش تعیین‌کننده دارد. دروس ریاضی و تجربی به خاطر محتوای درسی که دارند با تست و آزمون‌های جامع امکان مرور تمامی مطالب وجود دارد اما در کتب درسی علوم انسانی با توجه به حجم مطالب این کار در این ایام به تنهایی کمک زیادی به داوطلب نخواهد کرد. پس باید روش مطالعه خاص خود را در این ایام داشته باشی و به گفته‌ها و شنیده‌ها توجه نکنی که توجه به این مسایل قطعاً باعث کاهش تمرکز شما و در نتیجه سردرگمی در برنامه‌ریزی خواهد شد.

شاید این سئوال اکنون در ذهن شما پیش آید که اکنون چگونه در این ایام باید درس بخوانیم؟ در همین رابطه در پایین جدولی آماده کرده‌ایم که باید به دقت آن توجه کنی:

 

تقسیم‌بندی دروس

وضعیت

راهکار

دروس بخش 1

تاکنون نخوانده‌اید یا اینکه خوانده‌اید و می‌دانید مطالب فرار و مشکل بوده و مرور آن کمکی به شما نخواهد کرد

از برنامه درسی کنار می‌گذاریم

دروس بخش 2

در آن دروس مسلط بوده و نمی‌دانید دقیقاً نقطه ضعفی در آن درس دارید یا نه. «به هیچ عنوان مجددخوانی نکنید»

اول آزمون جامع از کتاب مربوطه سپس بخش‌ها و قسمت‌هایی از کتاب که به سئوالات آنها در آزمون جامع پاسخ نداده‌اید یا پاسخ اشتباه داده‌اید را یکبار مرور فرمایید، در این صورت هم نقاط ضعفتان مشخص شده و هم با پرهیز از مرور مطالب تکراری دچار خستگی و دلزدگی نمی‌شوید

دروس بخش 3

در آن دروس مسلط نیستید و احساس می‌کنید نیاز به مرور دارید

ابتدا مرور مطلب را انجام دهید بعد از 24 تا 48 ساعت بعد از آن درس آزمون جامع بگیرید و نقاط ضعفتان را شناسایی و برطرف کنید

 

 

با این حال فراموش نکنیم در کنار مرور با رعایت فاصله زمانی با آزمونهای موضوعی یا جامع هم به تثبیت مطالب کمک کنیم، هم اشکال‌یابی کنیم و هم رفع اشکال اما اگر این کار بدون مرور مطالب باشد قطعاً در هفته‌های پایانی قطعاً دچار مشکل خواهید شد.

در ضمن، از 12 خرداد تا 24 ساعت قبل از کنکور برنامه‌ی مطالعاتی شامل گروه «الف و ب» بر روی سایت سازمان قرار می‌گیرد و شما با توجه به وضعیت درسی و توانمندی فردی خود یکی از این برنامه‌ها را انتخاب کرده و با اطمینان و بدور از شک و دودلی به سمت هدفت حرکت کنی.

اما دوستانی که برنامه‌ریزی فردی دارند و برای خود برنامه‌ریزی می‌کنند باید بدانند کلیت برنامه را در این 6 هفته به این صورت انجام می‌گیرد:

  1. هفته اول و دوم: مرور اول ! انتهای هفته دوم آزمون جامع 94 داخل کشور
  2. هفته سوم و چهارم: مرور دوم ! انتهای هفته چهارم آزمون جامع 94 خارج از کشور
  3. در دوه هفته آخر هر 4 روز 1 آزمون که تقریبا 4 آزمون جامع دیگر را می‌توانی به این روش پاسخ دهید  [93 داخل و خارج از کشور] و [92 داخل و خارج از کشور]

 

در پایان تأکید می‌کنم آفت این دوه یأس و ناامیدی به خاطر حرفهای غیراصولی دیگران و یا نتایج آزمونهای آزمایشی است که امروزه متأسفانه بیش از حد به نتایج این آزمونها توجه میشه. بچه‌ها با این آزمونها فقط و فقط می‌خواهیم به تثبیت مطالب کمک کنید، قرار نیست وقتتون رو صرف نتایج این آزمونها کنید و از تلاشتون به خاطر عدم نتیجه‌گیری در این آزمونهای آزمایشی در این روزهای پایانی کاسته شود. پس در این فرصت 6 هفته‌ای فقط و فقط تلاش کن و بدان نتیجه‌ی این تلاش به میزان تلاش تو و حکمت خداوند متعال بستگی دارد.

 

 

 

 

تعداد مشاهده (0)       نظرات (0)

انتهای پیام/.